הבולסת חוקרת - הי דרומה לאילת...

נסעתי לחופשה באילת. האמת שעבר הרבה זמן מאז ביקורי האחרון בפנינת הדרום. כולי התרגשות, אפילו טיסה לא לקחתי. רציתי ליהנות מהנסיעה אליה: מכביש הערבה, מהמדבר החם, מהאווירה המיוחדת. החלטנו להתחיל את החופשה החמה שלנו בסניף אל גאוצ'ו באילת, שחגג במאי האחרון 25 שנה - תקופת זמן שממש לא הולכת ברגל. ואם תשאלו אותי, ככה צריכה להתחיל חופשה באילת! (להתחיל, להמשיך ולסיים, אם יש לכם מספיק מקום בבטן...).

הגענו למסעדה בצהרי יום חמישי. חלל המסעדה גדול ומרשים וכבר במבט ראשון ניתן להבחין במגוון רחב ומגוון של סועדים: נופשים ישראליים, קבוצה של תיירים מדרום אמריקה וכמובן - סועדים מקומיים. אהובה זייד, מנהלת השיווק של הסניף, לוקחת אותנו לסיור מודרך במסעדה. החלל כאמור, גדול ומרשים: השקעה ברורה בעיצוב המסעדה, פריטים אותנטיים, שני חדרים פרטיים אינטימיים ומקסימים לעריכת אירועים במסעדה ואפילו חדר יינות, שעליו עוד יפורט בהמשך. זה מרגיש כמו בקתה ארגנטינאית משפחתית ואמיתית כאן!

 

אנחנו מתיישבים לארוחה דשנה ושיחה מרתקת עם אהובה על האופי המיוחד של סניף אל גאוצ'ו באילת. אהובה מצביעה על האתגרים הרבים שניצבים מולם בסניף שכזה.

אופי הפעילות באילת שונה. הוא מונע מ"פיקים", כיאה לסניף הממוקם בעיר תיירותית בהגדרתה. הקהל בסניף אילת מגוון מאוד, ישנן עונות תיירות (תיירות פנים וחוץ), אירועים מיוחדים הנחגגים בעיר כגון: כנסים, תחרויות צלילה, חגים שנחגגים בקרב תיירים מחו"ל, קהל מקומי וכמובן, תקופת מונדיאל. "כל אלה", אומרת אהובה, "מחייבים אותנו להיות יצירתיים ומקוריים, על מנת שנוכל להגיע אל כל הקהלים שמזמנת אליה העיר המיוחדת הזאת". הצוות מנוסה להפליא (אמרתי כבר ש-25 שנה לא הולכות ברגל?), ומצליח בצורה יצירתית ומאורגנת היטב לעמוד באתגרים הרבים המוצבים בפני הסניף. כך למשל תוכלו למצוא באל גאוצ'ו אילת תפריט מיוחד ומשתלם עבור צוללנים, עבור חיילים ותפריט מיוחד עבור סטודנטים.

כמו כן, באל גאוצ'ו אילת מתקיימות הופעות גיטרה אקוסטית בכל מוצאי שבת (גם בימי המונדיאל - החלל הגדול מאפשר לקיים מספר פעילויות בקלות מעוררת הערצה). כל אלה הם בבחינת תוספות יצירתיות ומקוריות של המסעדה באילת מעבר לתפריט המוצע לקהל הרחב (ומתורגם כמובן לשפות שונות) ותפריט המונדיאל שרץ בכל הרשת בימים אלו, ונחגג באילת כאירוע בפני עצמו, עם מסך גדול ואווירת חגיגה אמיתית. עסקיות אגב, מוצעות בסניף אל גאוצ'ו אילת גם בשישי ושבת, פריבילגיה עצומה שנדיר שתתקלו בה בשאר המסעדות בעיר ובכלל.

 

אנחנו מתחילים לאכול. התפריט באל גאוצ'ו אילת עשיר, מגוון ואטרקטיבי. כמו כן קיימות בו מנות שלא תמצאו בשום סניף אחר, כך למשל מנת כבד אווז על מצע של קונפיטורה ביתית - מנה שלא נמצאת בתפריט ומוצעת לסועדים על בסיס אישי. היא משובבת נפש, ערבה לחיך ובקיצור- מאסט! מבחינת עיקריות: מנת טי- בון מדהימה וסטייק אורוגוואי היו הבחירה שלנו, וכמה שהתענגנו על הבחירה הזאת... הבשר מדהים ועשה לי חשק לקום ולפגוש את הגריל-מנים. אני עושה סיבוב התפעלות נוסף במקום, ואהובה מכירה לי את ראובן ופרננדו, הגריל-מנים ששוקדים על הכנת הבשר בסמוך לויטרינת הבשר, שהיא מבין המרשימות שראיתי. לכל אחד מהם ותק מפואר של 15 ו-20 שנה והם מקבלים את פניי ב"מוצ'ו גוסטו" (נעים מאוד בספרדית) לבבי כזה שממיס את הלב הלטיני שלי (אותנטיות כבר אמרנו?).
 
ואם כבר מדברים על אותנטיות, הדרך להבין את הייחודיות של סניף אל גאוצ'ו באילת נגלית אליי משיחה עם יונתן שחר, מנהל הסניף שמצטרף אלינו לשולחן, עכשיו הכול מובן. יונתן הוא נכדו של ראובן נחימוב - ממקימי רשת אל גאוצ'ו. המסעדה הזאת זורמת לו בדם עוד מילדותו. הוא גדל כאן ומכיר את המקום אולי יותר מכל אדם אחר. נעמי שחר, אמו, אחראית לעיצוב במקום וזה בהחלט מסביר את האופי המשפחתי שהרגשתי למן הכניסה למסעדה.

הבייבי של יונתן הוא חדר היינות. יונתן מאוד מאמין בחיבור שבין בשר ויין. הרעיון בגדול הוא לקרב את הסועד שמגיע עבור חווית בשר גם לחוויית היין, ישנן סדנאות יין מיוחדות שנערכות במסעדת אל גאוצ'ו אילת עבור המלצרים וגם עבור הסועדים (סדנא מיוחדת שכזאת התקיימה במסגרת חגיגות ה-25 שנים לסניף). בחדר היינות תוכלו למצוא אוסף יינות מרשים במיוחד, מיינות שאתם בוודאי מכירים ועד ליינות בשווי 20,000 שקל לבקבוק, מה שיכול לשדרג פלאים את חווית הסעודה באל גאוצ'ו.

אז למקרה שעדיין לא הבנתם חופשת הקיץ באילת, מעבר לריף הדולפינים, למצפה התת הימי ושאר הרפתקאות מיוחדות, יכולה לספק עבורכם גם אטרקציה קולינארית דרום אמריקאית אמיתית בסניף אל גאוצ'ו באילת.


חופשה נעימה וטעימה!




   הבולסת





רוצים לדעת מה קורה באל גאוצ'ו במונדיאל? לחצו כאן


 
תגובות :
1. Liliam
XDBZPwtJNdQOS
Cool! That's a clever way of looknig at it!
הוסף תגובה :
נושא
תוכן
שם הכותב
דוא"ל