הבולסת - גם מתוקים הם סוג של נחמה

השבוע הייתי כבר על סף ייאוש מכל המונדיאל הזה. האמת היא שלא היו לי ציפיות להיכנס באליפות העולמית הזאת בכל הכוח, אבל יצא שכל נבחרת שתמכתי בה, מצאה את דרכה החוצה מן התחרות: ארגנטינה, אורוגוואי, אפילו ברזיל. מכל הנבחרות שכל כך הקפדתי לעודד מי נשאר? ספרד? עם כל הכבוד לקשר הלטיני הברור, הם יושבים אי שם באירופה וכדורגל אמיתי מבחינתי הוא כזה שמגיע מחלקה הדרומי של יבשת אמריקה.

המנחוס הזה עשה לי חשק לשחרר קצת מההתעניינות בספורט בחיי ולהתמקד בדברים שעושים לי טוב. בשר ומתוקים, בלי נבדלים, בלי שיפוט בעייתי, בלי הכרעות בפנדלים, והכי חשוב: ארגנטינאי! כי גאווה בכדורגל יכולה להשתנות, לראות עליות ומורדות, אבל אי אפשר לקחת מהם את המצוינות במטבח.

למסעדת אל גאוצ'ו בראשון לציון הגעתי עם בן זוגי, שתמיד מעדיף להתנחם בבשר (ממש לא חשובה הסיבה) וחברתי הטובה ביותר שהתפטרה באותו היום ממקום עבודתה ונענתה בחפץ לב להצעת העידוד הקולינארי. למסעדה כניסה ייחודית ושונה, ניצבים בה, במקום של כבוד, גריל הפחמים וויטרינת הבשר הנהדרת. חוש הראייה והריח הכניסו אותנו מייד עם הגיענו לאווירה הקרניבורית, וכמובן שבלוטות הרוק החלו לעבוד במרץ - ממתינות בסבלנות לחוש הטעם שיצטרף לחגיגה. כורסאות נעימות פזורות בכניסה והמרחב ההתחלתי הזה הוא יופי של פינת ישיבה עבור אלו המגיעים רק לחטוף משהו. מתחם המסעדה נמצא בקומה מעל, מה שהופך אותה למתאימה לכל קהל יעד ולכל מטרה, כמו כן ניתן לחגוג במקום אירועים על טהרת הבשר הדרום אמריקאי, בסדר גודל של עד 120 אנשים.

מסעדת אל גאוצ'ו ראשון לציון היא מסעדה כשרה למהדרין. במסעדה אולם מרכזי וחדר פרטי בו התמקמנו בנוחות מרבית כך שכמעט ולא שמנו לבנו לאירוע בת המצווה שהתקיים שם בזמן שסעדנו.

עדי, מלצר אדיב וחביב לקח מאיתנו את ההזמנה. לראשונות בחרנו באמפנדה בשר מפרגנת, אנצ'ילדה - טורטייה בציפוי פריך ממולאת בפרגיות צלויות, בצל ופטריות (עם האלרגיה שלי לפטריות יכולתי רק להתקנא בקולות העונג שהשמיעו חבריי לשולחן) וכמובן דואט סלטניה פרובינציאל שבלעדיו מבחינתי, אי אפשר לאכול בשר- מנת תפו"א ובטטה בתיבול פטרוזיליה, אורגנו ושום, שהצליחה לפייס אותי באופן סופי, על אף הקונוטציה הספרדית הברורה (צבעי אדום וצהוב לא היו בראש מעיניי השבוע כאמור). ואם לא הספיק לכם מהספרדים, מסגרנו את התענוג הזה במשקה הבית קופטין, שמוכן על בסיס יין אדום עם קינמון, תפוזים, ג'ין וודקה (לי זה הרגיש כמו סנגריה משודרגת ומשמחת במיוחד).

יניר, מנהל המסעדה, ניגש וממליץ בחן רב על מנה ייחודית לאל גאוצ'ו ראשון לציון: מנת הפריים ריב אנטריקוט (PRIME RIB) הוא מסביר לנו על הבשר והמיקום ממנו נלקח הנתח. מנת הפריים ריב היא תענוג צרוף הנע בין חצי קילו לקילו, אנחנו לקחנו 0.8 קילו ואף אחד לא נשאר רעב, במיוחד אלה שלא מפחדים ואפילו יודעים להעריך שומן בבשר שלהם.

לאחר שסיימנו עם האנטריקוט עברנו להתנחם במתוקים, הבשר כבר די עשה את העבודה, אבל כמו שאמרה לי חברתי בנחרצות, על קינוח לא מוותרים! וכאמור, כל הקלישאות לגביי קינוחים שהם פרווה ממש לא תקפות לגביי רשת מסעדות אל גאוצ'ו, גם בראשון הייתי מופתעת לטובה.

באל גאוצ'ו ראשון לציון תוכלו לבחור מתוך מגוון קינוחים, אנחנו הלכנו על ארבעה קינוחים שונים: שוקו בורלה, פלאן מעדן קרם קרמל, פאי תפוחים וטריקולד שוקולד לבן חום ווניל שהצליח להעביר לא רק את טעם האכזבה של המונדיאל הנוכחי, אלא אפילו את הביזיון של נבחרת צרפת בגמר שעבר.

יצאנו מהמקום שבעים וטובי לב, הפסדים יכולים לעיתים להיות מאוד טעימים.


להתראות במונדיאל הבא.





   הבולסת





רוצים להזמין מקום באחת ממסעדות אל גאוצ'ו? לחצו כאן


 
הוסף תגובה :
נושא
תוכן
שם הכותב
דוא"ל