המדריך לבשריסט המתחיל - חלק א

בשבוע שעבר הייתי במסעדת אל גאוצ'ו בבת ים עם בת זוגי. מאוד נהנינו וקיבלנו שם שירות נהדר מהמלצרית שלנו, אורלי. כאשר אורלי לקחה מאיתנו את ההזמנה, ביקשתי את המלצתה. היא שאלה אותי "מה תרצה? בשר או עוף?". בעקבות השאלה שלה צץ במוחי הרעיון לכתוב את המדריך לבשריסט המתחיל.

אז נתחיל מכך שעוף אינו נחשב כבשר, ולא זה לא קטע מתוכנית הטלוויזיה "היפה והחנון". כאשר אנחנו מדברים על בשר אנחנו מתכוונים לבשר אדום, לנתחים עסיסיים של בשר ושומן. עוף, כבודו במקומו מונח והוא יכול להיות טעים מאוד, אבל כאן נדבר רק על בשר אדום.

המדריך לבשריסט המתחיל - בבלוג אל גאוצ'ו

אנטריקוט
נקרא בעברית גם ורד הצלע. האנטריקוט הינו נתח בשר עתיר סיבי שומן, משויש. מדובר בנתח בשר מאוד עסיסי בזכות השומן הרב העוטף אותו. בגלל השומן ניתן לצלות אותו בדרגות עשייה שונות. במסעדות אל גאוצ'ו ניתן למצוא נתחי אנטריקוט משובחים מאוד, אני הייתי ממליץ על האנטריקוט פרימיום "דה לה פמפא", נתח אנטריקוט עסיסי, רך וטעים להפליא.

סינטה
הינה נתח בשר משובח מאוד בעל רקמה אחידה, ללא שומן, פרט לשכבה דקה שעוטפת אותו. את הסינטה נהוג לצלות פחות מהאנטריקוט ועדיף לאכול אותה בדרגת עשייה Medium או Medium rare על מנת שהבשר יישאר טעים ועסיסי ולא יתקשה ויהפוך לנתח צמיגי.

פילה
נחשב לאחד הנתחים האיכותיים והיקרים ביותר. הפילה הוא בשר בעל אחוז שומן נמוך מאוד והוא מאופיין בטעם עדין ועסיסי. חשוב מאוד לא לצלות אותו יתר על המידה, בגלל רמת השומן הנמוכה שלו. צלייה מרובה שלו תגרום לנתח להתקשות, דבר שיקשה על אכילתו ויפגע בטעמו העדין.

המדירך לבשריסט המתחיל - קראו בבלוג אל גאוצ'ו

ישנם עוד סוגים רבים של נתחי בשר, אבל אלה שלושת העיקריים שנפוצים ביותר בארצנו. בחלקים הבאים של המדריך נסקור גם אותם. בהמשך ניתן טיפים ועצות שימושיות ונסקר גם את הכלים שמשמשים להכנתו של הבשר.

אוהבי בשר איכותי יעדיפו לאכול במקומות איכותיים, בהם המומחיות העיקרית היא הכנת בשר משובח. בביקורינו האחרון במסעדת אל גאוצ'ו בבת ים מאוד, נהנינו, כמו תמיד, מאיכות הבשר. בשיחה שקיימתי עם ארז, מנהל המסעדה הוא סיפר לי קצת על המסעדה, ועל הדרך בה הם מטפלים בבשר..

לדבריו של ארז "מסעדת אל גאוצ'ו מתמחה באיכות הבשר ללא פשרות. המסעדה מזמינה רק בשר איכותי ומעסיקה את הגריל-מנים הטובים ביותר שידעו איך לטפל בו. לא מספיק בשר איכותי, חשוב מאוד לדעת איך להכין אותו בצורה הטובה והנכונה ביותר. טיפול לא נכון בבשר עלול להרוס אותו, לפגוע בטעמו ולפגום בהנאה ממנו. למסעדה מגיעים חובבי בשר רבים שיודעים להעריך את הטעם והאיכות שלנו. בכל יום אנחנו מאכילים אורחים רבים מכל הסוגים ועורכים במסעדה אירועים רבים, ביניהם אירועים עסקיים, חתונות, ימי הולדת, בר מצווה ועוד. הקהל הנאמן שלנו מוכיח שהעבודה הקשה והמאומצת שלנו משתלמת"

הודיתי לארז רבות על השירות הנפלא שקיבלנו במסעדה. ביקשתי ממנו למסור את תודתי לגריל-מן שבזכותו זכיתי לאכול נתח פילה עסיסי, רך ומאוד טעים. קרניבור כמוני יודע להעריך בשר איכותי. עכשיו אני מחכה לביקורי הבא במסעדה, כי עוף אני אוכל בבית, אבל בשר אמיתי אני אוכל רק אצל המומחים.


לתפריט של מסעדות אל גאוצ'ו - לחצו כאן


תגובות :
1. רענן
אל גאוצו בת ים
בתור אחד שאוכל פעם בשבועיים באופן קבוע בא לי לתת כמה מילים על סניף בת ים.אני אמנם תל אביבי אבל במשך הזמן מרוב ביקוריי במקום נהיתי"בן בית" מכיר את ארז ואבי אחראים משמרת ואון הגרילמן המשובח.הסניף מומלץ מאוד גם בגלל הבשר וגם בגלל השרות והאווירה החיובית שבמקום.מקווה לאסאדו בלי עצם בקרוב!
הוסף תגובה :
נושא
תוכן
שם הכותב
דוא"ל