הבולסת חוקרת: למה אני כל כך אוהב בשר?

אתחיל בוידוי קטן – לא נולדתי קרניבור. והאמת, כשהייתי קטן, לא כל כך אהבתי בשר, אפילו היו חלקים בו שדי שנאתי. בילדותי בעיקר אהבתי שניצל ועוף, היום ידוע לי שזה ממש לא בשר, אבל אז הייתי בטוח שאני אוכל את פסגת הטעם והשאיפות הקולינריות של כל אדם.

גם בנערותי האהבה לבשר לא זרמה בעורקיי, לקח לי זמן להבין מה אני באמת אוהב, ומי שקצת מכיר אותי, יודע שאני ואוכל לא ממש חברים טובים. אני אדם מאוד בעייתי באוכל, ולמעלה מתשעים אחוז מהמאכלים שהעולם מציע לנו, לא נכנסים לפי. אם אצטרך לפרט בפניכם את הרשימה של מה אני לא אוכל, סביר להניח שתשתעממו למוות וייקח לכם שעות ארוכות לסיים לקרוא אותה. אבל בשנים האחרונות אני אוכל גם אוכל בשר, וכמה שיותר.

את התוודעותי הראשונה לבשר אמיתי חוויתי במסעדת אל גאוצ'ו בירושלים, אי שם לפני הרבה מאוד שנים. עד אז היו ניסיונות לתת לי לטעום בשר מכל מיני סוגים, מכבדים, דרך סטייק אנטריקוט וסינטה ועד בשר אסאדו. אבל הניסיונות לא היו מוצלחים, היום אני מבין שזה בגלל שהבשר לא היה איכותי ומי שהכין אותו, לא ממש ידע מה הוא עושה.

מאז אותו סטייק אנטריקוט טעים ועסיסי שאכלתי באל גאוצ'ו בירושלים, הפכתי לקרניבור אמיתי. ביקרתי עוד עשרות פעמים במסעדות הרשת, דאגתי תמיד לקנות בשר איכותי וללמוד בדיוק איך לצלות אותו על האש, על מנת שהוא ייצא טעים, רך ומושלם. לאחרונה אף ביקרתי בסדנת הבשר של אל גאוצ'ו ולמדתי עוד, כי כמו שאתם יודעים – תמיד אפשר ללמוד עוד, אף פעם אנחנו לא באמת יודעים הכל.


מוצרי בשר פרימיום של אל גאוצ'ו


בזמן האחרון ניסיתי להבין מדוע אני כל כך אוהב בשר? למה כאשר אני הולך לישון אני חולם על סינטה? כאשר אני פוקח את עיני בבוקר אני מפנטז על סטייק אנטריקוט? וכאשר מתקרבת שעת ארוחת הצהריים, כל מה שאני רוצה זה נתח עסיסי ומפנק של פילה?

ניסיתי למצוא לכך צידוקים מדעיים, קראתי כל מיני עובדות על בשר והבנתי שלמרות מה שרבים חושבים עליו, הוא בריא וחשוב. מכך הבנתי שחשוב לאכול בשר אדום, כמובן במידה (דבר שלי קשה לעשות), אבל בינינו, זאת לא באמת הסיבה שבגללה אני אוהב בשר. אמנם זה יכול להיות בשבילי תירוץ מעולה, כאשר אומרים לי שזה לא בריא, אבל לא זאת הסיבה.

חשבתי על סיבות אחרות, אבל שוב לא מצאתי בהן את המסקנה. זה נכון שנתח של 300-400 גרם של סטייק אנטריקוט זה דבר מאוד משביע, אבל לא זאת הסיבה שאני אוהב בשר. אין ספק שמפגש חברים, כאשר עושים על האש נתחים של סינטה, פילה, אנטריקוט ובשר אסאדו, זה נפלא, אבל שוב – זאת לא באמת הסיבה שבגללה אני כל כך אוהב בשר.

לבסוף הגעתי למסקנה הברורה והדי מתבקשת, אני אוהב לאכול בשר מסיבה פשוטה מאוד – הטעם. בשר בעיני זה המאכל הטעים ביותר שקיים עלי אדמות. סטייק אנטריקוט בשבילי, טוב בהרבה משוקולד, סינטה עדיפה בעיני על כל גלידה שתביאו לי, ונתח פילה יקנה אותי בקלות, אפילו מול עוגה מלאה בקצפת. כנראה שאני באמת אוהב בשר...



למתכוני הבשר של אל גאוצ'ו - לחצו כאן
הוסף תגובה :
נושא
תוכן
שם הכותב
דוא"ל