רומנטיקה דרום אמריקאית: החוויות שלכם
הוולנטיינ'ס, אירוע האהבה העונתי, הביא איתו גלי רומנטיקה, פרחים, מתוקים, ופרחים מתוקים – הכל כמיטב המסורת. השנה החלטנו באל גאוצ'ו לחבר את האהבה שלכם לבשר ולמטבח הדרום האמריקאי, לאהבות נוספות, חשובות לא פחות. בדף הפייסבוק של אל גאוצ'ו שאלנו אתכם מהי הארוחה הדרום אמריקאית הרומנטית ביותר מבחינתכם – התשובות גרמו לנו לצעוק בקולי קולות "אוווווווווווו" ולפנק שניים מכם בארוחה זוגית עלינו. 


תמונות כותרת

6.3.2014 | מאת: יניב מורוזובסקי

המכורות והמכורים לרומנטיקה – הפוסט הזה הוא בשבילכם. הנה כמה מהסיפורים הבולטים שזכינו לקרוא מכם בתחרות. נתחיל, איך לא, עם המקום הראשון בתחרות, הקאובוי הרומנטיקן בני ריזגן, ששיתף אותנו בסיפור שלו, ולא סתם סיפור. הוא גם בחרוזים:

הערב קרב, השמש כמעט שוקעת
אווירה רומנטית לייצר היא יודעת
אני ובת זוגי במסעדה כפרית עם שיק 
משולבת עץ ואבן עם נופח עתיק
על צלע הר או גבעה מנותקים מהעולם
עם נוף ירוק, ים או נחל לרקע מושלם 
תאורה מעומעמת, נרות מרצדים ולוחשים
פרח לבן, יין אדום ואנחנו מאוד מתרגשים
נתחיל כמובן במנות פתיחה
להציף את הגוף בטעמים של שמחה
צ'וריסו, סלצ'יצ'ה ואמפנדת בשר
ספתח מעולה לערב מאושר
בשבילי אנצ'ילדה, לאשה פטריות מוקפצות
בלוטות הטעם כבר מתרגשות ומקפצות
וכמובן שנחסוך התלבטויות במנה העיקרית
ונזמין ישר מגש מיקס זוגי מהתפריט
כי הכי כיף לחלוק והכי רומנטי שיש
להתענג על מגוון סוגי בשרים על האש
אסאדו נפלא, אנטריקוט מדיום וול
נימוח, רותח ועל הלשון מתגלגל
פרגית עסיסית וירקות קלויים בגריל
הגחלים לוהטות בקצב בלתי רגיל
כתוספת הייתי מצרף צ'יפס דרום אמריקאי 
ובצד שעועית ירוקה או סלט ארגנטינאי
ואחרי שטרפנו בהנאה צרופה
אני מביט בהתרגשות על אשתי היפה
וחושב לעצמי שרומנטיקה מוצלחת
מחייבת מנה אחרונה מנצחת
מנה קלילה, שלא תכביד על הקיבה
מוס עדין או סלט פירות שהוכן באהבה
וכשנסיים עם חיוך גדול על הפנים
נהיה הכי מאושרים עד שניגע בעננים
נחזיק ידיים חזק ונחתום בנשיקה לוהטת
אין ספק שמדובר בחוויה זוגית מהפנטת..."
 


הרומנטיקנים


מי אמר שרומנטיקה זה עניין של המין היפה? שימו לב לפוסט הפופולארי של יניב וייצמן: "טיול סוסים לאור שקיעה עם אישתי באזור פראי שרק שנינו נמצאים שם. לקראת ערב מדליקים מדורה וצולים על אש גלויה נתחים יפים של בשר, כוס יין טובה, ואחרי האוכל פותחים שק שינה ומסתכלים על מליון כוכבים". אל גאוצ'ו מפרגנים וממליצים על כיבוי צופי משותף לחיזוק הקשר.

שגיא ארקין קיבל לא מעט לייקים. תתחילו לקרוא, אזכור של הפרטנרית מגיע מתישהוא: "הארוחה הבשרית כמובן תמיד תהיה הכי רומנטית, אבל הכי רומנטית לדעתי והכי רומנטית שחוויתי היא ליד הים - מנגל קטן שיעשה את העבודה (מקצועי), בקבוק יין עם חיזוקים ואן גוך, שניים שלושה סטייקים אנגוס אנטריקוט, ולסיום- חתיכות כבד אווז מעל הסטייקים! יושבים על הטיילת מול הים ואפשר גם על החוף עצמו למי שלא מפריע חול, לבד, רק אתה, הים, הבשר והאשה היקרה... מה בנאדם צריך יותר מזה". אל גאוצ'ו ממליצים להבא לשנות את הסדר.
 

שלמה הלר ואשתו כוכבה, חוגגים אהבה באל גאוצ'ו. כי אי אפשר בלי שלמה.
בתמונה: שלמה הלר ואשתו כוכבה, חוגגים אהבה באל גאוצ'ו. כי אי אפשר בלי שלמה.


המפנקות


אחרי האהבה העצומה לבשר ולרומנטיקה שקיבלנו מהצד הגברי, הנה פוסט נשי שזכה לפופולריות גבוהה בפייסבוק שלנו, באדיבותה של אביטל אלנברג: "כבר מעל לשלוש שנים ביחד, לוקחת אותו ליער (אולי ליד נחל אלכסנדר כי מקסים שם). יש שם מדורה, כמה חברים, גיטרות (חובה אצלנו בחברה), אסאדו ענק לוחש כבר כמה שעות. פוייקה מעל המדורה מלא בשר וכל טוב - וכולם מחכים. הוא לא רוצה חתונה של ממש אז הבטחתי שלא, עומדים מול החברים ואני מבטיחה לו מול העולם והכוכבים שלמעלה את אהבתי ומסירותי (אל תדאגו , פה אני בטוחה שגם הוא יבטיח את שלו). אה , ונזמין גם את אמא שלי, ילדיו ואחותו כמובן". פייר, התרגשנו! מבטיחים לא לגלות לו, ומחכים לתמונות.

לנטליה אטשיין כבר יש וותק מכובד, והיא חוגגת עם בעלה בקרוב 10 שנות היכרות. בפוסט שלה היא כותבת: "אחת הפעמים הבודדות שהלכנו לבית קפה הייתה בדייט ראשון כשלא היה כאילו נעים לאכול בכמויות מול בן אדם חדש. אנחנו רוצים לציין שזה עבר מהר מאוד, וכבר בדייט שני המשכנו למסעדת בשרים. אני חושבת שאחד הדברים העיקריים שחיברו בינינו זו בהחלט אהבה לבשר ולמסעדות בשריות. זה הבילוי המועדף עלינו שמרומם את רוחנו כל פעם מחדש. דבר הכי מחבר ורומנטי מבחינתנו זה לאכול איזה סטייק טוב ולטעום מנות שונות אחד מהשני. מיותר לציין שאנחנו "חוגגים" במסעדות בשריות אם יש סיבה מוצדקת כמו יום הולדת ותאריכים מיוחדים, אך גם כשאין סיבה, אנחנו כבר מוצאים סיבה ותירוץ ללכת למסעדה בשרית והוא - תאוות הבשרים המשותפת. כאלה אנחנו- זוג קרניבורים גאים". האהבה שלכם היא האהבה שלנו.

ואת פרק הפינוק נסיים במקור, כי על אף אהבתנו העזה לנופי הארץ, ישראלה אילון הקסימה אותנו כשצילמה לנו ארוחה בברילוצ'ה שבארגנטינה. "בנוף המדהים מול האגמים הכחולים והאנדים האין סופיים. ועם מי? עם האחד והיחיד בחיי, אישי היקר – ארי". תודה על התמונה!

בשר בברילוצ'ה, צילום: ישראלה אילון
 

הזוגות


האוהבים ביותר שאנחנו מכירים הם אלה שיש להם חשבון פייסבוק משותף. אם עד עכשיו לא גיבשנו דיעה על הנושא, הפוסט המקסים של לירון ואלעד אשר – גרם לנו לרוץ לגריל מההתרגשות: "לחגוג את יום הנישואין יחד עם אישתי בחיק הטבע, לאור הכוכבים, רחש הגחלים במדורה. מפנה קצת גחלים לטובת צליית הבשר, אסאדו שיתבשל לו לאיטו. עד שיהיה מוכן מנשנשים קצת שקדים, עליהם מיץ לימון טרי. תפוחי האדמה נעטפים יחד עם עשבי תיבול ונזרקים למדורה. בקבוק יין נפתח והריח משכר. לקינוח מכניסים בננות ושוקולד לנייר כסף ומכניסים למדורה. זוהי הארוחה הדרום אמריקאית הרומנטית ביותר". בעקבות הפוסט, אל גאוצ'ו שוקלים לפתוח סניף בלב יער. 

אלינור צורדקר לוקחת את בעלה (וקציצות חריפות) ביום האהבה לחוף הכינרת וחוגגת את אהבתם הפורחת 20 שנה. "יושבים על שפת הים ומביטים בשקיעה, מתנשקים ומרגישים את האהבה שלנו שפורחת, שותים יין ומרימים לחיים". עד 120!

התמונה של אלינור צורדקר

רוני מוזס כותבת שהדרך לבילוי מלא אהבה מתחילה במחוות הקטנות: "הארוחה הרומנטית שלי מתחילה עוד לפני שמגיעים למסעדה, כשבעלי מביא לי פרחים לפני שאנחנו יוצאים, פותח לי את הדלת של המכונית, ובגדול מתנהג בג'נטלמניות ונותן לי להרגיש כאישה נחשקת". הארוחה עצמה, היא כותבת, צריכה להיות לאור נרות באווירה שקטה וקסומה, וצריך להיות בה את המיטב של האוכל הדרום אמריקאי ("כי זה האוכל עליו גדלנו"): "אמפנדס, מבחר גדול של בשרים בליווי הרטבים המתאימים וכו', וכמובן שצריך ללוות את הארוחה בקבוק של יין אדום שהולך טוב עם הבשר". אל גאוצ'ו תשמח לפתוח לך את הדלת תמיד.

שירן סבג שמכירה את בעלה מהילדות, כבר 12 שנים, הפכה זה מכבר לאמא, וברגעים רומנטיים היא בוחרת לבלות באל גאוצ'ו בדייט שקט לחיזוק הזוגיות: "הדבר הכי מפנק שיכול להיות עבורנו הוא שקט ושלווה וזמן איכות של בעל ואישה. כשאנחנו קצת מתנתקים מהשגרה נשמח להתפנק בארוחה רומנטית ומרגיעה, בלי שום לחץ או סביבה לא נעימה, עם שירים רומנטיים מרגשים, ואורות עמומים. ארוחה כזאת טעימה דרום אמריקאית במקורה, לא משמינה ולא מעיקה, איזה סטייק אנטריקוט וול דאן ובצל מטוגן, כמובן שלא נפספס גם קינוח טעים - אחד כזה שיהיה מדהים!". שירן מסכמת: "בשביל לשבור שגרה, ניזכר בימים הטובים שהיינו רק ילדים, ואין ספק שזה יגרום לנו להיות יותר ויותר אוהבים". 

בתמונה: שירן סבג ובעלה, רגע לפני הסטייקים של החתונה
בתמונה: שירן סבג ובעלה, רגע לפני הסטייקים של החתונה


המדעניות

 
נקנח בשני פוסטים שחקרו את נושא הרומנטיקה הרבה יותר לעומק. אדווה אבני, לדוגמה, נכנסה לנבכי הוויקיפדיה כדי לצטט לנו את הגדרת הרומנטיקה כ"צורך עז בקרבה גופנית ונפשית עם אדם אחר". בשבילה רומנטיקה היא תחושה שאופפת אותה יום יום בשנתיים האחרונות: "הכרנו לפני שנתיים ומבלי לשים לב קרה משהו שניראה כל כך טבעי - נכנסו ללב אחד של השנייה! אני מסתכלת על הבחור שאני כל כך אוהבת ורוצה לתת לו את כל הדברים שיעשו אותו מאושר - חום, אהבה, סבלנות, רגישות, יצירתיות ובשר ארגנטינאי משובח". 

מה אוכלים? "בתור התחלה חולקים אנצ'ילדה – הציפוי הפריך והמילוי המפנק של הפרגיות הצלויות גורמים לסערה של טעמים בפה כל פעם מחדש, לאחר מכן מגיעים לעיקרית, אני לוקחת לעצמי פרגית, אבל הוא? לא מתפשר – הוא רוצה סטייק אנטריקוט 350 גרם ושיהיה וול דאן, כן?".  


מי שמסיימת את הסקירה הזו היא גם הזוכה השנייה בתחרות, אולגה סומקין, שהלכה רחוק יותר בתיאורים שלה, אבל גם הלכה רחוק ברומנטיקה. קראו עד הסוף: "רומנטיקה היא גלגולו של תהליך חיזור טבעי ביותר ולכן לבשר יש בה תפקיד מהותי. מדוע? כי בטבע שלנו גבר הוא הצייד והוא מביא לאשה את מה שצד, כלומר את נתח הבשר. לכן אין דבר רומנטי ומגרה יותר מסעודת בשרים. ארוחת בשרים מושלמת מבחינתי היא בשעות הערב המאוחרות, אי שם על קצהו של מכתש רמון. נתחים משובחים של אל גאוצ'ו נצלים לאטם על גחלים ואני יושבת מחובקת ע"י בן זוגי (מי שצד לי אותם) ומביטה בכוכבים, ממתינה שאחד ייפול כדי להביע משאלה. ואז, כאשר הבשר מוכן מסתערים עליו. בצורה הכי יצרית ופרימיטיבית. מתחברים לטבע, ליצרים פנימיים, לתשוקה ובשר ולאחר מכן לתשוקה הרומנטית שלנו". המשך הפוסט מוגבל לגילאי 18 פלוס.


תודה רבה לכל מי שכתב, צילם ושימח אותנו, ברכות לזוכים בפרסים, והרבה אהבה מאיתנו לכולכם!

קראתם? נהניתם? כתבו לנו תגובה, עשו לייק, עשו לנו את היום :)