מתחילים לבשל

25 באוגוסט 2014 | מאת: אפרת בייבבייב

לאחרונה גיליתי שאני יודעת לבשל, ממש לבשל ואפילו טעים, פסטות, אורז, עוף, ממולאים, תפוחי אדמה בווריאציות שונות ועוד ועוד. מלבד בשר, שבו עדיין לא נגעתי משום מה. כל העניין, הזה של לגשת לבשר בבישול תמיד הרתיע אותי. אני רואה את אימא שלי עושה זאת בכזאת קלות ואהבה גדולה והיא תמיד אומרת לי שזה ממש פשוט, רק צריך לדעת כמה לבשל וכמה לתבל. כל פעם מחדש אני מחליטה שהפעם אני עושה זאת ותמיד מוותרת, שאימא תעשה הרי סוס מנצח לא מחליפים.

למרות זאת אני חייבת מתישהו להתמודד עם האתגר, כמה אפשר לדחות את הקץ, אז הגיע הרגע והחלטתי שאני עושה את זה ומנסה להכין מנה של אל גאוצ'ו, כמה קשה זה כבר יכול להיות, אז בתור התחלה חיפשתי מתכונים קלים שלא דורשים הרבה עבודה.

אז התחלתי ב:
 

חזה עוף על מצע ירוק (אפילו דיאטטי)



חזה עוף על מצע ירוק

מתכון ל - 5 סועדים

חומרי הגלם:
  • 5 יח' חזה עוף במשקל 250 גר' כל אחד
  • 500 גר' תרד טרי שטוף היטב
  • 500 גר' שעועית עדינה טרייה או קפואה
  • 5 שיני שום טריות וכתושות
  • 3/4 כוס שמן זית
  • 1 כף תימין קצוץ
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף בזיליקום קצוץ
  • 1 כף שמיר קצוץ
  • מלח 
  • פלפל גרוס טרי
  • מעט צ'ילי גרוס (לפי הטעם ולא מחייב)
  • 3 כפות מיץ לימון טרי
  • 1/2 כוס יין לבן יבש

אופן ההכנה:

לערבב את כל התבלינים (מלבד המלח) עם עשבי התיבול ועם שמן הזית. את החזה עוף יש לשטח לעובי של כ-1 ס"מ, לזרוע מלח מכל צדדיו, ולהשרות בתערובת שמן הזית כחצי שעה.
השלב הבא יעשה או על המחבת או על הפריג'ה (הגריל).
יש להוציא את החזה עוף מהתערובת ולנער היטב, לצלות את החזה עוף למידת הצלייה הרצויה.
במקביל, במחבת מתאימה, יש לחמם את יתרת שמן הזית, להוסיף את השעועית העדינה ולטגן כחמש דקות תוך ערבוב. לאחר מכן, הוסיפו את התרד ולטגנו עוד כשלוש דקות.
להוסיף את היין הלבן ולצמצם לכדי מחצית הכמות.
טיפ להגשה: סדרו על צלחת גדולה את השעועית והתרד, לסדר מעל את חזה העוף ולצקת מעל את יתרת הנוזלים מהמחבת.
 
לפעם ראשונה יצא טוב, הביקורות מסועדי הבית היו די טובות והכי חשוב, עבר את מבחן ה"אמא". אך לא חוכמה, מדובר בעוף ולא 'בבשר אמיתי'. אז המשכתי לאתגר האמיתי.

 

 צלי בקר בבירה ובצלי פנינה



צלי בקר בבירה ובצלי פנינה

החומרים
  • 1 ק"ג בשר סינטה
  • 2 כוסות (350 ג') בצלצלי פנינה
  • 2 ראשי סלרי חתוכים לרבעים
  • 200 ג' פטריות שמפניון שלמות
  • 2 בצלים חתוכים לרבעים
  • 1 גבעול קרישה חתוך לטבעות עבות 
  • 5 שיני שום
  • 2 כפות קמח
  • 1 ליטר בירה שחורה
  • 2 כפות טימין טרי
  • 2 כפות פלפל גרוס
  • 1 כף מלח גס
  • 100 ג' מחמאה מומסת
 
אופן ההכנה:

את הנתח מסדרים בתבנית אפיה ויוצקים את המחמאה.
מעל מפזרים מלח גס, פלפל גרוס, תימין ושיני שום.
מחממים תנור ל-220 מעלות וצולים את הנתח כ-10 דקות. מטגנים בנפרד במחבת עם מעט מחמאה את הבצלים עד הברקה ומוסיפים את שאר הירקות ומטגנים עד הברקה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, מוסיפים את הבירה ומבשלים כ-30 דקות.
מנמיכים את חום התנור ל 150 מעלות, יוצקים את הרוטב עם הירקות וצולים יחד עוד כ-10 דקות.
 
להגשה:

מוציאים את הנתח מהרוטב ופורסים לפרוסות, מסדרים בכלי הגשה ויוצקים את הרוטב עם הירקות מעל.
מומלץ לפזר מעל מעט בצל ירוק קצוץ גס.
מתאים להגשה עם פירה תפו"א או בתוך קונכייה של טורטייה פריכה.

 
אז גם בשר וגם בירה במנה אחת, הכי "משכר" שיש, אמנם לא יצא לי יפה כמו בתמונה, אבל הטעם מעדן אפילו לחובבנית כמוני.


אשמח לתגובות שלכם!