איך מחשבים כמות בשר ל"על האש"?
מאת: רותם גרובר
 
אחת הפעילויות הנפוצות ביותר בקרב גולשנו היא מפגש "על האש". בין אם מדובר בחברים, משפחה, יום כיף עם העבודה תמיד איכשהו מגיעים לתשובה הברורה לשאלה "אז מה נעשה?"- על האש!
אז כמות נכבדה של אנשים- יש
סיבה לחגוג- תמיד יש
פארק עם שולחנות, צל ומקום נוח למנגל- יש
מתנדב בעל כורחו שהולך לסופר כדי לעשות קנייה- יש
עכשיו רק נשאלת השאלה- כמה לקנות?
כולנו מכירים את הסיטואציה בה נשארת כמות גדולה מדי של אוכל גם אחרי סיבוב אכילה שלישי של כולם. או מנגד, את הבעסה של מי שאחר בשעה וכל מה שנשאר לו זה רק מה שאחרים לא רצו...


אז מה הטריק לכמות הנכונה של בשר?

 
1. זהו את ה"אכלנים"- עשו רשימה של כמה אנשים מגיעים לעל האש. לאחר מכן בדקו כמה מתוכם לא אוכלים הרבה (ילדים או סתם כאלו שמתמלאים אחרי 2 קבבים) וכמובן כמה מהם צמחוניים (לא עלינו). 

2. מה "הולך" ומה לא- יש דברים שכמעט כולם אוהבים: כנפיים, שיפודים, קבבים וכמובן סטייקים טובים. ויש דברים שלא כולם יאכלו: איברים פנימיים לסוגיהם, נקניקיות חריפות וכדומה.

רוצים לדעת מה הולך אצלנו? לחצו לצפיה במוצרי הפרימיום שלנו

3. הטריק- כפי שאמרנו, יש אנשים שיאכלו יותר ויש אנשים שיאכלו פחות (בייחוד אם יש גם ילדים במפגש). הטריק שלנו הוא קילו על כל אכלן!
לדוגמה: מפגש של 12 חברים כאשר 6 מתוכם הם "אכלנים" = 6 קילו בשר 
      כמות לעל האש

 

ואיך לחלק את כמות הבשר בצורה נכונה?

 
רכשו תחילה חמישית מהקצבת הקילו שלכם על הבשר שפחות ילך/ שלא כולם יאכלו.
לאחר מכן, שאר תקציב הבשר יוכל להתחלק לפי ראות עינכם ולפי הרגשתם לגבי מה כדאי שיהיה יותר ומה אפשר לקנות פחות.

ואל תשכחו להזמין גם אותנו לעל האש! :)

עשיתם מפגש על האש והשתמשתם בטיפים שלנו? ספרו לנו בדף הפייסבוק