קדירת בשר לחורף
אמנם בינתיים היה רק יום אחד של גשם, כולם עדיין עם חולצות קצרות ואפילו שמיכת הפוך עוד לא יצאה להתאוורר אבל אי אפשר להתכחש לעובדה שריח החורף כבר באוויר!
החורף זו העונה לבישול איטי, לחום נמוך, לסיר שמתבשל כל הבוקר ולעשרים איש שאוכלים ממנו בתאווה למשך כל השבוע כי... הסיר פשוט לא נגמר...


רוצים גם אתם להכין קדרה חורפית?


קודם כל חשוב לשים לב לבחירת הבשר- יש להשתמש בבשר המתאים לבישול ארוך: צלי, כתף, קשתית או אווזית יעשו את העבודה. מומלץ לקחת גם כמה נתחים עם עצם המעשירים את טעם התבשיל.
שנית יש להשתמש בסיר מתאים- סירי ברזל או קרמיקה עושים את העבודה בצורה הטובה ביותר אך מכיוון שמדובר על סירים כבדים ניתן למצוא גם תחלופות טובות לא פחות לסירים המיועדים לבישול בתנור.

למתכון משפחתי (כמובן שיש להגדיל את כמות המרכיבים בהתאם לכמות הסועדים):

3 קילו בשר (כדאי לערבב לפחות 2 סוגים)
5 גזרים
3 ראש פטרוזיליה
2 ראש סלרי
3 בצלים
10 שיני שום שלמות מקולפות
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים בגסות
חופן שזיפים מיובשים
כוס גרגרי חומוס- חומוס יבש יש להשרות לילה ולאחר מכן לבשל כחצי שעה)
3 כוסות מים רותחים
כוס יין אדום
תיבול- פפריקה, פפריקה חריפה, מלח, פלפל

הכנה:
בסיר מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את נתחי הבשר ומטגנים עוד כ- 5 דקות, מוסיפים את התיבול, את כוס היין ואת שאר הירקות וממשיכים לטגן עוד כ-10 דקות עד לצמצום היין. לאחר מכן מוסיפים את המים הרתוחים, מכסים ומכניסים לתנור על חום נמוך (70-100 מעלות) לפחות ל-4 שעות וכמה שיותר זמן- יותר טוב!
לאחר הארוחה יש לבצע שנת צהריים טובה!
בתיאבון :)
 
קדירת בשר