איזה רוטב הולך טוב עם סטייק?
העולם נחלק לשניים: אלו שמאמינים שסטייק צריך לאכול כמו שהוא- קצת מלח פלפל, קצת על האש וכל המוסיף גורע. ומהצד השני, אלו שאוהבים להוסיף קצת עניין לצלחת ולקבל את הסטייק שלהם עם קצת רוטב בצד.


אז מי הם אותם חובבי רטבים?


הבורגנים- רוטב יין. אלו שמבינים שסטייק טוב הולך עם יין אדום טוב אז למה לא לשלב בין השניים?
הבסיס של רוטב יין הוא כמובן יין אדום. יש כמה ורסיות לרוטב אך הבסיס הוא לטגן בצל ושום, להוסיף סוכר ועשבי תיבול כגון טימין ולבשל עד לצמצום היין

המפולפלים- רוטב פלפלת. אלו שאוהבים נגיעה של חריפות משולבת במרקם של רוטב עשיר וסמיך.

כאן תוכלו למצוא מתכון לרוטב הפלפלת שלנו

אנשי הלטינוס- רוטב צ'ימיצ'ורי. כל מה שטוב בדרום אמריקה בטעימה אחת- גם חריפות, גם חמיצות, גם נוזלי וגם פריך.
כאן תוכלו למצוא את המתכון המנצח שלנו לרוטב צ'ימיצ'ורי

החורפיים- רוטב פטריות. פטריות ובשר זה שילוב מנצח שתמיד יש בו ניחוח של חורף ובית. הבסיס לרוטב הוא ציר בשר/עוף, פטריות מטוגנות, בצל, שום ולזה ניתן להוסיף סלרי או עשבי תיבול כמו טימין או רוזמרין.

האירופאים- רוטב חרדל ודבש. רוסטביף בתנור ברוטב חרדל ודבש תמיד עושה לנו הרגשה של אירופה. את הבשר יש לעסות היטב עם חרדל ודבש, מעל לפזר מלח, פלפל וענפי רוזמרין.

סטייק עם רוטב

אז לאיזה צד אתם שייכים?